fredag 25 april 2014

Addis Abbeba 14/12-13

Hej goa kompisar!


Idag fortsätter jag resan....
Nu har vi äntligen kommit fram till Etiopien, Addis Abbeba och nu kan äventyret börja. Vi kom fram i tid och fick gå igenom passkontrollen utan några problem. Vi fick vänta en stund innan vi fick bagaget och det var lite nervöst, tänk om det  hade kommit på fel plan? Sen skickade vi bagaget genom en stor röntgen apparat och bagaget gick igenom utan att vi var tvungna att öppna det.



Där ute stod mormor och morfar och väntade på oss i ankomsthallen. Morfar var lätt att se han var den ende vita som stod och väntade. Vi kom till Addis väldigt tidigt, så vi åkte till en vän till morfar och mormor som heter Demito och hennes familj och åt frukost. Där fick vi även ett eget rum som vi skulle få bo i när vi var där. Vi åt frukost, ägg och bröd det var jättegott när man var såå hungrig.




Sen packade vi in oss i minibussen och åkte till nationalmuseet i Addis. Där gick vi omkring hela förmiddagen. Där hade de världens älsta människa "Lucie" 3,5 miljoner år gammal.


National museet




Mamma guidar skolbarn, de har också "Kallaha spel" i en monter...
Elias, Daniel, Göran

Ser ni de har lika dana bussar som hemma i Sverige.
Kolla in vilka häftiga sköldpaddor de har de är jättegamla.

 Efter lunch åkte vi vidare till missionsstationen "Entotto" där mamma, morfar och mormor bodde en gång i tiden.  Vi åkte vidare upp för Entottoberget som det kallas och det ligger på 3050 m över havet och Addis ligger på 2500 m över havet.

Massor av åsnor finns det i Addis

Entotto

Sen åkte vi och hälsade på hemma hos en släkting till mormor Million och medan vi andra drack dricka och kaffe blev mamma magsjuk, stackars mamma. Hon blev nog sjuk på grund av pizzan, höjden och åksjukan. Men hon blev liggande hela kvällen sen.
Vi andra fick inte middag förrän kl 20,00 de äter middag så sent i Etiopien. Sen stupade jag i säng och sov som en stock till 7,00 då vi skulle åka vidare...


De rostar kaffet före de mals och kokas
kokkaffe






skulle inte vilja klättra på deras byggställningar
Tänk vad både barn och vuxna bär mycket på sina axlar.

Här är vi hos Demitos, på väg till vårt rum.
 Vi andra fick inte middag förrän kl 20,00 de äter middag så sent i Etiopien. Sen stupade jag i säng och sov som en stock till 7,00 då vi skulle åka vidare...

Det berättar jag om senare. Ha det så bra!

ELIAS




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar